Tavuk Göğüslü Kadayıf Tatlısı


Merhabalar, Bügün tvuk göğüslü kadayıf tatlısı yapacağız
İlk önce malzemelerimiz şunlar;



(8 Kişilik Tarif)

1-400 Gram kadayıf
2-1 bardak ceviz içi
3-1 bardak şeker
4-1 bardak sıvı yağ
Tavuk Göğsü İçin Malzemeler:
1-4 Bardak Süt
2-2 Bardak şeker
3-1 Bardak un
4-2 Yemek kaşığı nişast
5-Yarım paket margarin
Yapılışı:

Kadayıfları ince ince didiklenecek,kurutulup tel şehri haline getirilecek.Bir tencereye 1 bardak sıvı yağı,1 bardak şekeri , 1 bardak şekeri koyuyuyoruz ve üstüne kadayıfı ekliyoruz . Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Kavurduğumuz malzemeleri 2 yr ayırıyoruz ve yarısını borcama döküyoruz.Arasına yapmış olduğumuz tavuk göğsünü döküp,kalan kadayıfı da onun üzerine döküyoruz daha sonra soğumaya bırakıyoruz ve iştesiğimiz şekilde kesip servis yapıyoruz.






0 yorum: